Loading...

Чи складно дітям вчити англійську онлайн

Поширити:

З кожним днем ​​все більше батьків обирають уроки англійської для дітей онлайн, замість звичних занять у класі. Плюсів у  такого роду навчання безліч.

Ось найголовніші переваги:

1. Найкращі педагоги для вашої дитини

Незалежно від того де ви живете – у столиці або в маленькому провінційному містечку – завдяки онлайн-формату ви можете обрати найкращого педагога з будь-якої точки землі, до якого ваша дитина не змогла б ходити на живі заняття. Але завдяки інтернету – це стало можливим.

2.Економія ваших грошей

Як правило, дітей, особливо маленьких, потрібно возити на заняття. Уявіть скільки грошей на місяць витрачається на бензин і дорогу, а також на численні підручники та зошити. В онлайн форматі це вже є в електронному вигляді, а їхати нікуди не потрібно. Таким чином, вибираючи онлайн-навчання, ви зберігаєте безліч коштів, а ваша дитина отримує рівно ті ж знання, що і при уроках у класі. До того ж, саме заняття онлайн коштує дешевше, ніж аналогічна жива зустріч. Адже в онлайні педагогу не потрібно витрачатися на оренду приміщення, і потім, як наслідок, підвищувати ціну на свої послуги, щоб вийти у плюс.

3. Економія часу: вашого та дитини

Дорога до місця, де проходять заняття, відбирає не тільки ваші гроші, а й час. А так, як зазвичай секцію англійської діти відвідують після школи, на дорогах ви регулярно перебуватимете в години пік. Очікування в заторах, очікування дитини під час самого заняття, і довгий шлях назад… Це те, що чекає на вас мінімум два рази на тиждень, якщо ваша дитина навчається у звичайному гуртку з вивчення англійської. Онлайн заняття заощадять вам і дитині багато часу – щоб відкрити планшет або гаджет і почати заняття потрібно всього кілька секунд!

4. Жодних пропусків через хворобу

На жаль, діти часто хворіють. Тому заняття можуть скасовуватись, а гроші, внесені заздалегідь, просто згоряти. Онлайн-навчання вирішує цю проблему! Якщо ваша дитина злегка прихворіла, і ви не хочете пускати її на живе заняття, щоб не заражати інших дітей і не посилювати хворобу, то позайматися годинку в онлайні сидячи на улюбленому дивані з чашкою чаю та варенням для дитини буде зовсім не складно. Такий підхід забезпечує регулярність та стабільність у навчанні.

5. Грати цікавіше ніж зубрити!

Навчання англійської з онлайн іграми – це найкреативніший і правильний з психологічної точки зору підхід до занять із дитиною. Так, звичайно, можна грати і наживо – вгадувати картки зі словами, розбиватися на пари та робити завдання на діалоги, тощо. Але наскільки ж більший вибір ігор, додатків та діджитал-активностей у форматі онлайн-навчання! Інтерактивна гра завжди буде цікавішою для дитини, ніж просто паперовий підручник. Звісно сьогодні діти і так проводять багато часу в гаджетах і за іграми – але чому б не обернути цей мінус у плюс, і дати дитині можливість проводити час в інтернеті, граючи і при цьому вивчаючи англійську мову із задоволенням і без примусу.

Проблеми в онлайн-навчанні та як їх подолати

Однак навіть вивчаючи англійську онлайн в ігровій формі дитина може зіткнутися з деякими труднощами, такими як зниження концентрації уваги або тимчасова втрата інтересу до навчання. Але вихід є! Ми зібрали найактуальніші поради як вивчати англійську мову онлайн для дітей так, щоб це було цікаво самим дітям, щоб у них горіли очі та не згасав потяг до навчання.

1. Вивчайте з дитиною теми, які їй цікаві

Головний секрет того, як зацікавити вашу дитину у вивченні іноземної мови – це починати навчання з тих тем, якими ваша дитина зараз цікавиться. Знаючи улюблені ігри, мультики та пісні вашої дитини, ви можете самостійно навчати дитину за ними в онлайн-форматі навіть без репетитора. Нехай ваша дитина дивиться в інтернеті улюблений мультик англійською, особливо ті серії, які вона вже бачила раніше рідною мовою. Це сприятиме запам’ятовуванню дитиною нових слів, які візуалізуватимуться у вже звичних картинках та сюжетах із мультфільму. Дитині буде набагато цікавіше на таких уроках і градус її уваги не падатиме.

2.Задіюйте онлайн-ресурси для самостійного навчання 

Зараз є безліч ресурсів, які викладають англійську для дітей з нуля онлайн так захоплююче, що від завдань неможливо відірватися! Це і ігри на логічне мислення «знайди пару» по поєднанню речей і понять, і головоломки зі словами та ігри з улюбленими персонажами, з якими ваша дитина вже знайома. А також безліч онлайн-казок і мультфільмів із субтитрами, клікнувши на які можна одразу почути вимову слова та дізнатися його значення рідною мовою. Така розвага та навчання точно замотивує дитину запам’ятовувати нові слова та теми!

3. Виберіть дитині школу англійської, якій довіряєте самі

Мова тут не тільки про вміння якісно передавати знання, як при навчанні дорослої людини, а й про розуміння психології дитини, делікатність репетитора, вміння зацікавити юного учня. Замотивувати його цікавими прикладами, частою зміною активностей, розумінням, коли щось не виходить, вмінням враховувати вік дитини та всі особливості, пов’язані з ним. І звичайно, найголовніше – педагог, який викладає англійську для дітей онлайн, повинен мати терпіння і справжню любов до дітей і до своєї справи. Бути трохи психологом для дитини, а також під час уроків брати на себе роль кращого друга дитини, але водночас – мудрого наставника, готового спрямовувати учня та вказувати на помилки у ненав’язливій формі.

У школі англійської Step2Talk педагоги та репетитори мають великий досвід роботи з дітьми та будуть раді навчити англійській мові вашу дитину, враховуючи всі підходи до дітей, про які ми говорили.

Поширити: