Loading...

Куди податися: віддалена робота зі знанням англійської мови

Поширити:

Останнім часом вчити англійську мову стало модно. Безліч курсів та онлайн-шкіл пропонують свої послуги. Багато хто йде вчити англійську, навіть до пуття не розуміючи, для чого це робити. Та тут є величезний плюс: маючи такі знання, можна знайти класну роботу і заробляти віддалено. І не важливо, скільки вам років, школяр ви чи людина з великим досвідом роботи – заробляти можна у будь-якому віці. Поговоримо про те, який саме є заробіток в інтернеті на англійській.

Копірайтер зі знанням англійської

Якщо зайти на сайти пошуку роботи, наприклад Work.ua і Robota.ua, то вакансії копірайтерів лідирують серед інших. Спеціалісти по написанню унікальних текстів потрібні усюди: інтернет-магазинам, стартапам, інфлюенсерам, лідерам думок, блогам, великим та маленьким компаніям. Більша половина вакансій з обов’язковою умовою – знання англійської мови. Копірайтер, який може похвалитись знанням English – ласий шматок для роботодавців. Таким спеціалістам пропонують заробітну плату від 20 000 в місяць, за умови гарного володіння іноземною мовою.

Але є один мінус: майже всюди хочуть або досвідчених копірайтерів, або ж тих, які мають гарне портфоліо.

Що робити? Якщо ви вмієте гарно і грамотно писати, володієте іноземною мовою на відмінно, але досвіду ще немає, як і портфоліо – не біда! Вкажіть у резюме, що згодні працювати деякий час за меншу зарплату, щоб показати, чого ви варті. Ваша мета – отримати відгуки і зібрати кілька власних опублікованих робіт, які можна показати потенційному роботодавцю.

 Де ще шукати роботу?

Віддалену роботу зі знанням англійської можна знайти на біржах фрілансу. Це такі як:

Якщо рівень знань англійської у вас вище середнього – можна спробувати свої сили на зарубіжних біржах (там і платять більше). Серед найпопулярніших: Guru, Elance, Freelance. Конкуренція серед англомовних копірайтерів в Україні не висока, тож є можливість зайняти своє місце і вдома заробляти достойні гроші.

Віддалена робота перекладачем

Середня заробітна плата перекладача в Україні – 17 500 (за даними Work.ua). Це заняття не просте, воно вимагає відмінного володіння не лише іноземною мовою, але й своєю, рідною. На біржах фрілансу достатньо завдань для перекладачів, але оплата не висока. Такий варіант може підійти в якості підробітку, але якщо вас цікавить робота зі знанням англійської віддалено і на повну ставку, то варто розглядати англомовні ресурси.

На американських біржах фрілансу перекладачу за годину роботи готові платити від 900 грн. На веб-ресурсах багато завдань для тих, чий рівень знань не вище intermediate. Але якщо ви досконало володієте англійською, то коло можливостей заробітку значно розшириться.

Найпопулярніші іноземні біржі для перекладачів

  • Upwork.com. Це ресурс, де завдання видаються по типу аукціону. Оплата йде не за конкретну кількість перекладених слів, а за час, проведений на сайті. Він автоматично підраховується і потім виводиться зароблена сума.
  • Fiverr.com. Площадка повністю на англійській мові та об’єднує виконавців і замовників з усього світу. Там завжди багато завдань для перекладачів. Можна працювати будь-де, та виводити зароблені кошти через PayPal або у вигляді банківських переказів.
  • Proz.com. Якщо ви професійний лінгвіст, то цей веб-ресурс як найкраще підійде для роботи онлайн зі знанням англійської. Тут є складні переклади для великих компаній, які потребують професійного володіння English, також на платформі можна знайти постійних замовників і співпрацювати з ними напряму.

Якщо ви маєте вже більш-менш достойне портфоліо робіт, то можна спробувати надіслати своє резюме у великі медійні компанії. Найцікавіший контент зараз роблять саме на англійській мові, тож ця сфера постійно потребує кваліфікованих і талановитих перекладачів.

Онлайн-репетитор з англійської мови

Якщо ви володієте англійською не нижче, чим на рівні Proficiency і любите живе спілкування – можна спробувати свої сили в онлайн репетиторстві. Це дуже затребувана справа, основний контингент якої – школярі, що готуються до складання ЗНО. Проводити уроки можна як наживо, так і в онлайн-форматі (в цьому випадку значно розширюється географія роботи).

Плюси такої роботи: ви самі обираєте навантаження та вказуєте ціну за свої послуги. Можна брати оплату як за годину, так і за весь блок занять.

Не лише школярі займаються з репетитором. Англійську бажають вчити студенти вишів (щоб підтягнутись перед іспитами) і звичайні пересічні люди (ваші знайомі – вони можуть бути і першими клієнтами). Також можна підтягнути в діловому мовленні працівника компанії – варіантів безліч.

Найскладніше – знайти перших клієнтів. Можна шукати їх на біржах (то й же Кабанчик) та серед знайомих. Згодом можна зробити власний сайт-візитку. Ваше завдання зараз – працювати на свою репутацію, а потім вже вона працюватиме на вас. Також можна влаштуватись репетитором (чи повноцінним викладачем) в онлайн чи офлайн школу англійської мови. Згідно сервісу пошуку роботи Work.ua, мовні школи готові платити репетитору від 13 500 грн до 20 000 грн і вище.

Щоб спробувати свої сили у роботі з іноземними учнями, зареєструйтесь на сервісі  italki.com. Цей веб-ресурс виступає посередником між викладачем та учнем і дає можливість працювати з людьми з усього світу. Ви реєструєтесь як викладач і отримаєте своїх клієнтів. Проте є одне “але”. Працювати на цьому сервісі можуть лише ті, хто підтверджує свою кваліфікацію і дозвіл викладати необхідними документами і сертифікатами.

Блог в Instagram чи YouTube

Якщо ви любите соцмережі і гарно володієте англійською, то чому б не поєднати ці 2 захоплення? Інстаграм чи Youtube – це перспективні площадки для самовираження і монетизації своїх знань. Розпочніть з ведення власного експертного блогу, знайдіть свою особливу фішку, яка буде відрізняти вас з-поміж “колег” по цеху. Що можна робити в соцмережі, довершено володіючи англійською мовою? Та будь-що! Наприклад:

  • можна ділитись фішками і лайфхаками швидкого засвоєння мови (для школярів і студентів);
  • давати платні консультації для тих, хто прагне самотужки вивчити, не хоче йти на якесь велике навчання, але не розуміє, з якого боку підступитись;
  • викладати англійську дітям через ігрові методи;
  • вести блог на англійській мові у стилі популярного мультику чи серіалу.

Не обов’язково мати десятки тисяч підписників, щоб непогано заробляти. Ваше головне завдання – не просто стати черговою людиною, яка гарно володіє іноземною мовою, а особистістю, яка може цю навичку подати неординарно і бути корисною для інших.

Якщо ви вмієте монтувати відео – записуйте короткі відеоуроки з англійської і виставляйте на каналі Youtube. Тут теж важливо знайти свій власний стиль подачі, який би зацікавив аудиторію. Показуйте свою експертність, тоді це викликатиме довіру і бажання вчитись саме у вас. Коли канал чи сторінка в інстаграмі набере велику кількість підписників, можна буде додатково заробляти ще і на продажі реклами. Можливостей безліч!

Професії зі знанням англійської для віддаленої роботи – це копірайтер, репетитор, перекладач, блогер. Варіантів монетизувати свої знання – безліч. Продумайте, що ви вмієте робити найкраще. Гарно володієте письмовою англійською? Можна працювати копірайтером віддалено чи в офісі. Знаєте ділову англійську і любите працювати з документами? Освоюйте професію перекладача. Любите навчати і пояснювати? Є вдосталь можливостей працювати репетитором чи викладачем в мовній школі.

У вас активна життєва позиція? Розвивайте власний блог у соцмережах. Знання англійської в наш час дає необмежені можливості для розвитку та заробітку. Якщо ж ви тільки плануєте розпочати вивчати іноземну, тоді варто пошукати ефективні та цікаві курси, які не просто дадуть вам базу, а допоможуть глибоко зануритись у мовне середовище.

Поширити: